Millieu_vriendelijkheid
Topkwaliteit voor een betaalare Prijs
GSM Tel: 06 30 34 11 40 GSM Tel: 06 30 34 11 40
Milieuvriendelijkheid

VEKA werkt met milieuvriendelijke concepten - van de productie tot en met de recycling van oude kunststoframen.
Want juist in het kader van complexe industriële productie processen bestaat de noodzakelijkheid, maar ook de grote kans, milieuschade gedurende het gehele werkprocédé zo laag mogelijk te houden.

De grondstof pvc biedt hier duidelijke voordelen.
Dit begint bij de milieuvriendelijke productie dankzij de meest moderne fabricagemethoden en zet zich voort in de energiezuinige verwerking.
Gesloten circuits reduceren het gebruik van energie en water.
Het regenwater dat op vrije vlakten van het bedrijf neerkomt wordt in een speciale zuiveringsinstallatie gereinigd en aan het interne watercircuit toegevoerd.

Ook bij het reclyclen van gedemonteerde oude ramen en deuren is de VEKA AG toonaangevend in de branche: Zo heeft de dochtermaatschappij VEKA Umwelttechnik in 1993 de meest moderne recyclingfabriek van Europa voor complete kunststof ramen in Behringen in Thuringen in bedrijf gesteld.
Hier wordt in een geheel automatisch proces het zuivere pvc teruggewonnen dat zonder verlies aan kwaliteit weer bij de productie van nieuwe profielen gebruikt wordt.
Oude bouwcomponenten van pvc zijn daarmee waardevolle grondstoffen - en horen niet op een stortplaats thuis.

VEKA heeft mede de doelstelling van de Stichting Recycling VKG onderschreven en is vennoot van de in juni 2002 opgerichte Rewindo GmbH.
Doel van deze initiatieven is de coördinatie, documentatie en controle van de realisering van de vrijwillige verplichting van de Europese pvc branche op het gebied van hergebruik van grondstoffen, die afkomstig zijn van oude pvc ramen en productieafval, die gedurende de fabricage van pvc ramen c.q. ramenprofielen alsmede aanverwante producten vrijkomt.
Copyright© 2000-2015  by "Windox.nl" - All Rights reserved - E-mail: Info@windox.nl -  kozijnen, ramen, schuifpuien en deuren